• VMİ Danışmanlık - KVKK Danışmanlığı

KVKK danışmanlığı ve yasal uyumu kolaylaştırma


Kişisel Verilerin Korunması Kanunu iş hayatında önemli değişikliklere neden olacak. Yerel seçim günlerini yaşadığımız şu günlerde neredeyse bütün adaylar cep telefonumumuzdan bize seslendi. Yetmedi uhdesinde bulundurduğu kişisel verilerimizi korumakla mükellef olan muhtarlar da aday olarak bize seslendi. Kişisel verileri koruma kanunu çıksa da kanunu henüğz özemsemediğimizi göstermektedir. KVKK danışmanlığı hizmetlerimizi iş görüşmelerinde sunarken bazı kurumların kişiler verilerin korunması ile ilgili detayları sıra bize mi geldi onca kurum varken mantalitesi içinde gördüğünü üzülerek belirtelim. Güzel bir işiniz var, kurduğunuz işi yürütmeniz kanunlara uymanıza bağlı. Mesela vergi oranım neden yüksek ben yüzde %5 vergi ödeyeyim, benim bütçem buna müsait diyebilir misiniz?

Bazı Kurumlar için EYLÜL 2019 tarihi önemli hale geldi

VMİ Danışmanlık, VMI Consulting olarak KVKK danışmanlığı hizmetlerimize, bilgi güvenliği yönetim sistemi, veri güvenliği şemsiyesi altında kanunun gösterdiği çizgiler ışığında devam ediyoruz. İş dünyamız için 6698 sayılı Kanunun büyük önem taşıyor. 6698 sayılı Kanunun 16 ncı maddesi gereği, kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişiler, veri işlemeye başlamadan önce Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemine (VERBİS) kaydolmak zorundadırlar. 50 ve üzeri çalışanı olanlar ilebilançosu 25 milyon ve üzeri olanlar VERBİS kayıt süreniz Eylül 2019'da doluyor, dikkat diyelim.

VERBİS Nedir, neden kayıt olunuyor?

KVKK'nın hazırladığı klavuz dökümana göre VERBİS, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun (“Kanun”) 16 ncı maddesine göre kişisel veri işleyen gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularının kişisel veri işlemeye başlamadan önce Veri Sorumluları Siciline (“Sicil”) kaydolması gerekmektedir. Bu kapsamda, Başkanlığımızca Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi (“VERBİS”) hazırlanmış olup veri sorumluları bu sisteme kayıt olacaklardır.VERBİS; kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin, kişisel veri işlemeye başlamadan önce kaydolmaları gereken ve işlemekte oldukları kişisel verilerle ilgili kategorik bazda bilgi girişi yapacakları bir kayıt sistemidir.

KVKK danışmanlık hizmeti ve yasal uyumu kolaylaştırma

KVKK geçen günlerde bir duyuru yayımladı. Bu duyuruya göre; Veri Sorumluları Siciline kayıt yükümlülüğünün yerine getirilmesi esnasında veri sorumlularına rehberlik edilmesi ve bu konudaki bazı sorulara karşılık verilmesi, soruların cevaplandırılması için. Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından “Sorularla VERBİS” dosyası hazırlanmıştır. Biz VMİ Danışmanlık olarak, KVKK danışmanlık hizmetleri ve GDPR danışmanlığı konularında sizlere hizmet veriyoruz. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili kurumuzda kanuna uygun bir KVKK Yönetim Sistemi kurulmasını sağlayarak yasal uyumu gerçekleştirmenize yardımcı oluyoruz.

Sorularla VERBİS rehberine KVKK'nın VERBİS Anasayfası www.verbis.kvkk.gov.tr adresindeki “Yayınlar” bölümünden ulaşabilirsiniz. Kişisel Verilerin Korunmasu Kanunu ile ilgili sorular için ALO 198 KVKK Bilgi Danışma Merkezi kanunla ilgili bilgi veriyor, kurumlarımız KVKK'nın bu hizmetinde yararlanabilirler. Biz VMI Consulting olarak bilgi güvenliği yönetimi, entegre raporlama, ISO 27001 standardı, ISO 20000 Bilgi Yönetimi Hizmetleri

Fotoğraf Kaynak: kvkk.gov.tr

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör

VERBİS'e kayıt süresi uzatılacak mı?

VERBİS'e kayıt süresi uzatılacak mı? Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, KVKK'ya hem yurt içi hem de yurt dışı olmak üzere toplam 4 bin 839 ihbar ve şikayet başvurusu