• Basın Bülteni - Boğaziçi Üniversitesi

Siber Güvenlik Hizmetleri ve KVKK 6698


Siber güvenlik hizmetleri ve kişisel verilerin koruması

Türkiye’de ve dünyada önemi her geçen gün artan kişisel verilerin korunması konusu, 8 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenecek zirvede tüm yönleriyle masaya yatırılacak. Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek “Kişisel Verilerin Korunmasında Yerli Çözümler” Zirvesi’nde kamu, sanayi ve akademi dünyası günümüzü ve geleceğimizi tehdit eden siber güvenlik ve kişisel veriler konusunu tartışmak üzere bir araya gelecek.

Siber güvenlik hizmetleri ve yerli milli çözümler

Siber güvenlik zirveleriyle adından söz ettiren e-Safe bu kez “Kişisel Verilerin Korunması” konusuna ve alandaki "yerli çözümlere" odaklanacak. e-Safe ile Boğaziçi Üniversitesi Bilgi Sistemleri Araştırma Merkezi bünyesinde İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle kurulan BÜSİBER (Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Siber Güvenlik Merkezi), 8 Mayıs Salı günü Boğaziçi Üniversitesi’nde “Kişisel Verilerin Korunmasında Yerli Çözümler” Zirvesi düzenleyecek. Siber güvenlik ve kişisel veriler konusunu merkeze alarak kamu, sanayi ve akademi dünyasını bir araya getirecek olan zirve, yerli çözümlerin önemini vurguladığı için ulusal siber güvenlik ekosistemi içinde öncü bir role sahip.

Zirve ile 2016 yılında yürürlüğe giren ve kişisel verilerin korunmasında yeni bir çerçeve belirleyen 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun Türkiye’de bilgi güvenliği alanında sağladığı yenilikleri ve siber güvenlik ve kişisel verilerin korunması adına ihtiyaç duyulan yerli ve milli çözümleri masaya yatırarak bu konularda yeni ufuklar açmak hedefleniyor.

Siber güvenlik, bilgi güvenliği hizmetleri ve SOME ekipleri

Siber güvenlik ve kişisel verilerin korunması konusunda önleyici tedbirlerin de değerlendirileceği zirvede Siber Olaylara Müdahale Ekipleri’nin “SOME” faaliyetlerinin Kişisel Verilerin Korunması Kanunu çerçevesinde genişlemesi, siber güvenlik alanında yerli ve milli çözümlerin geliştirilmesi başlıca ele alınacak konular arasında. Zirvede, yerli eko sisteme katkı sağlamak için akademisyenlerin yanı sıra kamu kurumlarının kişisel verilerin korunmasıyla ilgilenen dairelerinden yöneticileri ve Kişisel Verileri Koruma Kurumu’ndan yetkililer, sivil toplum kuruluşları ve yerli çözüm sağlayan üretici firmalar görüşlerini katılımcılarla paylaşacak.

Ayrıntılı bilgi için https://siber.boun.edu.tr/tr/kvkk-yerli adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu bültenin konusu: Kişisel verilerin korunması kanunu 6698, siber güvenlik danışmanlığı, siber güvenlik hizmetleri ve Boğaziçi üniversitesi

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör

VERBİS'e kayıt süresi uzatılacak mı?

VERBİS'e kayıt süresi uzatılacak mı? Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, KVKK'ya hem yurt içi hem de yurt dışı olmak üzere toplam 4 bin 839 ihbar ve şikayet başvurusu