top of page
  • Haber - Medya

Siber Güvenlik Uzmanı İhtiyacini Başbakan Açıkladı


Gelecek 5 yılda 30 bin siber güvenlik uzmanına ihtiyacımız var

Başbakan Binali Yıldırım: Siber saldırıların ülkelerin ekonomilerine yıkıcı etkileri var

Başbakan Binali Yıldırım, Bilgi Güvenliği Konferansında konuşuyor. Yıldırım, "Siber saldırıların ülkelerin ekonomilerine yıkıcı etkileri var. Gelecek 5 yılda 30 bin siber güvenlik uzmanına ihtiyacımız var"dedi.

Önümüzde uzun bir yol, yapılacak çok ama çok işimiz

Başbakan Binali Yıldırım, Bilgi Güvenliği Konferansı'nda önemli bir konuşma yaptı. İşte o konuşmadan alıntılar: '"Ülkemizin geleceğe yönelik uzman ihtiyacını, bu konudaki açığımızı artık koşar adımlarla giderek tamamlamak zorundayız. Siber suçlarla daha etkin mücadele için büyük veri analiz altyapısı oluşturmaya da karar verdik. Önümüzde uzun bir yol, yapılacak çok ama çok işimiz var. Gelecek 5 yılda 30 bin siber güvenlik uzmanına ihtiyacımız var"

Saldırıya karşı savunma yönünde önemli bir kapasite oluşturduk

"Hükümet olarak, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, en temel hedefimiz siber güvenliği milli güvenliğe entegre etmek. Bunun yolu da tehdit unsurlarını saldırı yapılmadan önce karşılamak ve bertaraf etmek. Bu yönde adımlar atıldı. Saldırıya karşı savunma yönünde önemli bir kapasite oluşturduk."

Siber güvenlik uzman eksikliği kurumsal güvenliği de yakından ilgilendiriyor

"Siber güvenlik uzman eksikliği kurumsal güvenliği de yakından ilgilendiriyor. Gelecek 5 yıl içinde dünyada 1.5 milyon siber güvenlik uzmanı ihtiyacı olacak. Bu hesabı Türkiye'ye uyarladığımızda 30 bin en az siber güvenlik uzmanına ihtiyacımız var. İşte gençler size iş imkanı."

NOT:

Bilgi Güvenliği Uzmanı Ne İş Yapar? Nasıl Bilgi Güvenliği Uzmanı Olunur?

Bilgi güvenliği uzmanları şirketlerin bilgi güvenliği zafiyetlerini, bilgi güvenliği risklerini azaltmaya, ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar yaparlar. Şirketlerin bilgi güvenliği konusunda sistem kurarlar veya var olan sistemi yönetirler. Bilgi güvenliği uzmanları bilginin tamlığını, bütünlüğünü, kullanabilirliği, erişilebilirliğini ve iş sürekliliğinin sağlarlar.

Bilgi güvenliği uzmanları kurumlarda bilgi güvenliği konusunda bazı sistemleri, metodolojileri ve standartları da uygulayabilirler. Bunları örnekleyecek olursak ISO 27001, ITIL, COBIT vb çalışmalar. Bilgi güvenliği uzmanı olarak çalışanların iç denetimler konusunda da bilgi sahibi olması hatta CIA, CISA, CRISC, CISM, CISSP, CEH gibi sertifikalara sahip olması gerekir. Bilgi güvenliği uzmanı olmak için ne yapmak gerekir? Konu ile ilgili üniversiteler veya bilgi güvenliği eğitimleri veren kurumlardan eğitim almak gerekir.

Son Yazılar

Hepsini Gör

VERBİS'e kayıt süresi uzatılacak mı?

VERBİS'e kayıt süresi uzatılacak mı? Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, KVKK'ya hem yurt içi hem de yurt dışı olmak üzere toplam 4 bin 839 ihbar ve şikayet başvurusu

bottom of page