top of page
  • Basın Bülteni

ENISA: Avrupa Siber Güvenlik Ayı


Bilgi Güvenliği Kriptoloji Konferansı

Avrupa Ağ ve Bilgi Güvenliği Ajansı (ENISA) “Avrupa Siber Güvenlik Ayı”

Bilgi Güvenliği Derneği tarafından Gazi Üniversitesi (GÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) işbirliği ile düzenlenen ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (UDHB) ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından desteklenen, Avrupa Ağ ve Bilgi Güvenliği Ajansı (ENISA) tarafından “Avrupa Siber Güvenlik Ayı” platformu etkinliklerine dâhil edilen ‘’IX. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı’’ 20-21 Ekim 2017 tarihleri arasında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu merkez bina konferans salonunda gerçekleştirilecektir.

10. Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı

Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı, düzenlendiği ilk yıldan beri ülkemizin bu alanlardaki bilimsel ve sektörel çalışmaların paylaşıldığı, üniversite-kamu-endüstri işbirliğinin geliştirildiği, kamunun bilgilendirildiği, eğitildiği, tüm bilim insanları, araştırmacılar ve sektörel uygulayıcılar arasında bilgi alışverişini sağlayan ülkemizde bu alandaki en önemli etkinliktir. Ülkeler ve Kurumlar için çok önemli hale gelen SiberGüvenlik konusunda bireyler ve kurumların farkındalığının artmasına yardımcı olmak, ülkemizde bu alanda bilgi ve tecrübe birikiminin arttırılmasına katkılar sağlamak, kurumlar ve sektör arasındaki işbirliğini arttırmak bu konferansın temel hedefleri arasındadır.

Siber Güvenlik ve Yapay Zekâ

Bu yıl 10. düzenlenmekte olan Uluslararası “Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı”nın bu yılki ana teması ‘’Siber Güvenlik ve Yapay Zekâ’’ olarak belirlenmiştir. Hayatımızın her alanına nüfuz eden internete bağlı cihazların oluşturduğu nesnelerin interneti olarak adlandırılan yeni yaşam biçimi; toplanan büyük verinin analiziyle yeni yeni hizmetler sunulmasını sağlayarak hayatımızı kolaylaştırmakta, etkinliğimizi ve verimliğimizi arttırıp iş yapış şeklimizi ve günlük hayatımızı değiştirmektedir. Bunca olumlu yanıyla birlikte her türlü bilgi ve işlemin elektronik ortama taşınması ve kritik altyapılarda da yoğun olarak internet uygulamalarının kullanılmasıyla birlikte güvenlik ihlallerini de hızla artmaktadır. Makinalar arası iletişim (M2M) ve Nesnelerin İnterneti (IoT) gibi uygulamaların artması ile Siber tehdit ve tehlikeler olağan üstü artış göstermekte olup bu durum ülkeler, kurumlar ve bireyler için hayati hale gelmektedir.

ISC TURKEY 2017 konferansının da yapay zekâ konsepti çerçevesinde bu alanda oluşan yeni gelişmeler, değişimler ve bu alanda gerçekleşebilecek siber saldırılar ve bu saldırılara karşı alınabilecek önlemler uzmanlar tarafından değerlendirilecektir.

Konferans süresince; paneller, sunumlar, eğitimler ve davetli konuşmacıların konuşmalarının yanında, seçkin araştırmacıların sunacağı bildirilerin konferansın daha verimli ve faydalı olmasına büyük katkılar sağlayacağı beklenmektedir...

Son Yazılar

Hepsini Gör

VERBİS'e kayıt süresi uzatılacak mı?

VERBİS'e kayıt süresi uzatılacak mı? Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, KVKK'ya hem yurt içi hem de...

bottom of page