top of page
  • Basın Bülteni

Siber Zorbalık ve Çocuk Güvenliği


Çocuk Siber Güvenlik Sanal Zorbalık

TEB Aile Akademisi sponsorluğunda, Goca Exhibitions’ın Crown Plaza İstanbul Asia Kongre Merkezinde düzenlediği ‘Çocuk ve Aile Fuarı’nın üçüncü günü Esra Sert ve Şebnem Seçkiner’in dönüşümlü olarak yürüttüğü panellerin ilk konuğu Sultan Abdülhamithan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Odyoloji ve Konuşma Bozukluğu Uzmanı Ayça Lülecioğlu’ydu. Lülecioğlu ise; “Çocuklarda artikülasyon bozukluğu ve konuşma gecikmesi” başlıklı konuşmasıyla önemli bir sorunun çözümüne yönelik bilgiler aktardı. Yine aynı hastanenin doktorlarından Prof. Dr. Engin Çekin, Op. Dr. Ömer Bilaç ise “Kış ve Okul Dönemi Üst Solunum Yolu Hastalıkları ve “Çocuklarda KBB Sağlığını Korumak” hakkında bilgilerini katılımcılarla paylaştı. Çocuk Doktoru Gökhan Mamur, “Bebek ve Çocuklarda Beslenme” Yuniq Klinik’ten Dr. Ercan Cihandide, Uzm. Dyt. Mine Telek ve Podolog Sevda Ekşi “Hamilelikte ve Doğum Sonrası Estetik Kaygılar ve Beslenme” konusunu işledi. Pakolino kurucusu Pınar Ramsay, Uzman psikolog Melis Özmen ise; “Çocuk Gelişiminde Oyunun Önemi” başlıklı konulara dikkat çekti. Eğitim reformu girişimi gözlem evi koordinatörü, Doğa Oyunları evi kurucusu Burcu Meltem Arık’ın “Çocuklar ve Doğa, Doğa ile oyun-Doğa Benim Oyun Arkadaşım” konulu panelini Blogger Esra Oruç’un “Çocuklar İçin Güvenli İnternet Kullanımı / Siber Zorbalık” başlıklı konuşması takip etti. Panel sonunda da katılımcı çocuklara katılım sertifikaları verilerek, güvenli internet kullanıcısıyım stickeri hediye edildi.

Çocuklara Engelsiz Eğlence…

Aileler panelleri takip ederken fuara katılan çocuklar da fuar boyunca sürecek olan ve İyi Cüceler Kitabevi Moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliklerin tadını çıkardılar. İşitme cihazı (koklear implant) sayesinde duyan çocuklar da fuar alanına kurulan indüksiyon döngü sisteminin (ID sistemi) sayesinde tüm etkinliklere rahat katılıp, rahat iletişim kurabildiler. IPA’nın (Uluslararası Oyun Birliği) desteği ile “Tohum Topu Yapımı ve Kendi Bahçeni Üret” ve Hakan Sezgin Ritm Atölyesi’nin müzikli ritim oyunu Eşgalibanga, dünyanın dört bir köşesinden masallar ve masal oyunları ile Şeyda Çevik ile Masal ve çocukları 16. Uluslararası İstanbul Kukla Festivalinde oynanmış olan Evvel Zaman İçinde isimli müzikli çocuk oyunu ile buluşturan Hayalbaz Tiyatro’dan Mehmet Erbil fuar boyunca çocuklara eğlenceli zaman geçirmelerini sağladılar.

25 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

VERBİS'e kayıt süresi uzatılacak mı?

VERBİS'e kayıt süresi uzatılacak mı? Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, KVKK'ya hem yurt içi hem de yurt dışı olmak üzere toplam 4 bin 839 ihbar ve şikayet başvurusu

bottom of page