top of page
  • Basın Bülteni - Bilişim Zirvesi

Dijital Ekosistem: IoT ve M2M Teknoloji Platformları Gerçekleşti!

Siber Güvenlik 4.0 ve Felaket Yönetimi

“Nesnelerin interneti, bugüne kadar alışageldiğimiz hayatın, yeniden tanımlanmasına yol açıyor. Üretim alışkanlıklarımızı, iş yapış şekillerimizi ve günlük hayatımızı değiştiriyor.”

‘Nesnelerin İnterneti ve Makineler Arası İletişim tepe başlığı altında bu platformda iş dünyası, kamu, akademisyenler, girişimciler ve yatırımcılar bilişim dünyası profesyonelleriyle buluştu. 2006 yılından bu yana Ankara ve İstanbul’da çeşitli gündem konularından seçilen ana temaları ile ses getiren Teknoloji Platformları etkinlikleri 2017 yılına Ankara’da “Kamuda BT Yönetişimi ve ve Endüstri 4.0” Teknoloji Platformu ile başlamış, sonrasında da İstanbul da “Siber Güvenlik 4.0 ve Felaket Yönetimi” ve “Dijital Evrim” ana temalarında Teknoloji Platformları ile devam etmişti.

Bilişim Zirvesi Etkinlik Şirketi “Dijital Ekosistem” ana temasında 24 Ağustos 2017, Perşembe günü İstanbul CVK Park Bosphorus Otel’de gerçekleşti.

İstanbul, 25 Ağustos 2017 – “Dijital Ekosistem” ana temasında gerçekleşen Teknoloji Platformu etkinliğinde iş dünyası, kamu, akademisyenler, girişimciler ve yatırımcılar bilişim dünyası profesyonelleriyle buluştu. 2006 yılından bu yana Ankara ve İstanbul’da çeşitli gündem konularından seçilen ana temaları ile ses getiren Teknoloji Platformları etkinlikleri 2017 yılına Ankara’da “Kamuda BT Yönetişimi ve ve Endüstri 4.0” Teknoloji Platformu ile başlamış, sonrasında da İstanbul da “Siber Güvenlik 4.0 ve Felaket Yönetimi” ve “Dijital Evrim” ana temalarında Teknoloji Platformları ile devam etmişti.

BThaber Gazetesi ile Bilişim Zirvesi Şirketinin tecrübeleri ile çalışılan platform etkinlikleri, içerik ve organizasyon olarak köklü yayıncılık, pazarlama ve etkinlik güçlerini bir araya getirerek özgün ve zengin içeriğiyle, konferansta Bağlantılı Evler, Yapay Zeka, Yeni Nesil Veri, Nesnelerin Akıllanması, Dönüşen Sağlık, IoT ve M2M in Tedarik Zincirindeki rolleri konuları masaya yatırıldı.

“Sadece Nesnelerin İnterneti Teknolojileri ile Mümkün''

BTHABER Şirketler Grubu Başkanı Murat Göçe ise açılış konuşmasında, “Sizi tanıyan, ne sevdiğinizi bilen, bir dediğinizi iki etmeyen sesli dijital asistanlar, her gün biraz daha gelişerek akıllı evin merkezine yerleşiyor. Şehirli insanın beklentileri evinin içinden başlamak üzere, her gün artıyor. Akıllı şehir tasarımları, bu beklentileri karşılayabilmek ve merkezi yönetimi kolaylaştırarak , artan nüfus karşısında, belediyelerin işini kolaylaştırmak için, sürekli yeni, yenilikçi ve sadece nesnelerin interneti teknolojileri ile gerçekleştirilebilir çözümler üretiyor.” ifadelerini kullandı. Göçe, “Nesnelerin interneti ve makineler arası iletişim, hiç şüphesiz ki devrimci, yıkıcı ve vizyon değiştirici teknolojiler. İnsanlığın, şirketlerin ve devletlerin önüne açtığı fırsatlar baş döndürücü ve merak uyandırıcı. Bilişim sektöründe olan ya da şirketinde işlerin yürüyebilmesi için bilişim teknolojilerini kullanan herkesin takip etmek zorunda olduğu bir alan.” dedi.

Konferansta, dönüşüm zorunlulukları, akıllanan dünya, bağlantılı evler, geleceğe bakış ve herşeyin interneti konularına dikkat çekildi. Konferansın açılış konuşmasını yapan Bilişim Zirvesi Etkinlik Şirketi Genel Müdürü Neslihan Aksun, 23 yıldır gelişen teknolojiler ile kurum ve şirketlerin buluşmasına vesile olmaktan gurur duydukların ve ilkleri, gündemi yazan, paylaşan bir yayın ve platform kurucusu olmaktan mutluluk duyduklarını aktardı. Aksun, “Sensörlerin kullanımı, makineler arası iletişim ve endüstriyel ekipmanların ve günlük hayatımızda kullandığımız objelerin artan işlem gücü akıl almayacak büyüklükte bir veri havuzunun oluşmasına yol açıyor. Bu verinin analizi, bizlere daha önce fark etme şansımız olmayan bir takım tekrarlar bulmamızı sağlarken, daha önce mümkün olmayan ölçekte ve tutarlılıkta yepyeni sistemler tasarlamamıza da olanak veriyor.” dedi. Boston Consulting Group’un sayısal verilerine de değinen Aksun; “Pazarın içerisinde en hızlı büyüyecek iki alanın ise veri analizi ve nesnelerin interneti uygulamaları öngörülüyor.” dedi ve Dünya Ekonomik Forumu’nun düzenlediği geniş katılımlı ‘Geleceğin Meslekleri’ anketinin sonuçlarına göre, katılımcıların %14’ü önümüzdeki beş yılda nesnelerin internetini en etkin ve dönüştürücü olacak teknoloji alanı olarak görüldüğünü açıkladı.

Son Yazılar

Hepsini Gör

VERBİS'e kayıt süresi uzatılacak mı?

VERBİS'e kayıt süresi uzatılacak mı? Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, KVKK'ya hem yurt içi hem de...

bottom of page