top of page
  • VMİ Danışmanlık - Osman Bolat

Siber Güvenlik Danişmanlık Hizmetleri

Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik Danışmanlığı, Denetim Hizmetleri, Eğitim Hizmetleri

Siber Güvenlik Danışmanlık Hizmetleri - VMİ

VMİ Danışmanlık, bilgi yönetimi, bilgi güvenliği ve siber güvenlik yönetimi konusunda uzun süreli saha uygulamaları ve iş tecrübeleri nedeniyle alanında önemli tecrübeler biriktirmiştir. Siber güvenlik çalışmaları alanında yetkin ve uzman çalışanları aracılığı Mevcut Durum Siber Güvenlik Raporu hazırlar. Sahada bulduğu uygunsuzluk, yetersizlik ve eksiklikleri COBIT, ISO/IEC ISO 27001 gibi Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemleri veya Bilgi Güvenliği Denetim Sistemleri aracılığı ile giderilmesini ve bilginin güvenlik altına alınmasını sağlar. VMİ Danışmanlık kurumlarda sıfırdan bilgi güvenliği yönetim sistemleri kurar veya varsa var olan siber güvenlik çalışmalarına kendi çalışmalarını entegre ederek sistemli hale getirir. Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi BGYS aslında bilgi yönetiminin bir parçasıdır. Elindeki bilginin ne olduğunu bilmeyen o bilgiyi de koruyamaz dolayısıyla sistem kurarken mevcut durum analizi, bilgi varlıkları envanteri, altyapı mevcut durum analizi, risk yönetimi, siber güvenlik iş planı, teknoloji değerlendirmesi gibi araştırmalar iş planlarımızla bütünleştirilir.

Siber Güvenlik Vaka Analizleri ve Eğitim

VMİ Danışmanlık tarafından verilen siber güvenlik danışmanlık hizmetleri, şirketlerin, kurumların bilgi güvenliği ihtiyaçlarına karşı en uygun çözümü üretmek amacıyla uzmanlar tarafından hazırlanmaktadır. Şirketimizin güvenlik konusundaki hassas yaklaşımları iş süreci içinde tecrübe edeceksiniz. Verdiğimiz hizmetleri sıralayacak olursak: Teknoloji yönetimi danışmanlığı, Ağ denetimi hizmetleri, Log kayıt yönetimi hizmeti, Veri kayıpları hizmeti, Siber güvenlik vaka analizleri, SOME kurulum hizmetleri, Erişim kontrolleri hizmeti, Siber güvenlik eğitimi hizmetleri, BGYS iç denetim hizmetleri, siber güvenlik risk yönetimi hizmeti, BT olay yönetimi, Network güvenliği, Sızma testleri-penetrasyon hizmetleri, Sosyal mühendislik çalışmaları gibi alanlardaki saha tecrübelerimize güvenebilirsiniz.

Bilgi Güvenliği Siber Güvenlik Danışmanlık Hizmetleri ve Mevzuatlar

Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemleri’nin mevzuatlara kanunlara-regülasyonlara uygunluğunu sağlayan VMİ Danışmanlık, ISO/IEC 27000 standartları, COBIT çalışmaları ile birlikte; Sürdürülebilir Zafiyet ve APT Danışmanlığı ile kurumunuzun siber güvenlik seviyesini geliştirmeyi hedeflemektedir. Siber güvenlik çalışmalarının önemli bir parçası olarak gördüğümüz Fiziksel Güvenlik ile ilgili çalışmalarımız kurumunuzun fiziksel çevresini, binalarınızı, odalarınızı, çalıma alanlarınızı, halka açık alanları, erişim noktalarınızı bilgi güvenliği yönetim sistemlerine göre uyumlulaştırır. Fiziksel güvenlik alanlarında oluşması muhtemel siber güvenlik tehditlerini önceden bertaraf ederek kurumunuzu daha güvenli hale getirir. Bilişim güvenliğinin önemli olduğu günümüz dünyasında en değerli varlığınız olan bilgi varlıklarınızın korunmasında bizimle birlikte çalışarak siber güvenlik saha deneyimlerimizden faydalanabilirsiniz. Bilişim suçlarının ve siber suçluların her gün yeni yöntemler keşfettiği günümüzde VMİ Danışmanlık olarak sizlerle birlikte çalışmaktan onur duyarız.

Siber Güvenlik Eğitimleri ve Sektörel Sorunlar

Siber güvenlik eğitim hizmetlerinde bizi tercih edebilirsiniz. Kamu kurumları başta olmak üzere siber güvenlik alanında üretim şirketleri, hizmet kuruluşları, tekstil, beyaz eşya, finans, yatırım, havacılık, ulaşım, taşımacılık, lojistik, elektronik, inşaat, enerji, sağlık gibi iş alanlarında olmak üzere sahip olduğumuz birikimi kurumunuza yansıtarak sizleri güvenli bir gelecekte güvenli bir iş ortamında işbirliği yapmak isteriz. Siber güvenlik alanında: Ağ analizi, mobil güvenlik, sosyal medya güvenliği, siber güvenlik vaka analizleri, siber güvenlik mevzuatı konularındaki eğitimlerimizi öneriyoruz. Siber güvenlik danışmanlığı alanında oldukça iyi tecrübeler biriktiren uzmanlarımız siber saldırganlar tarafından kullanılan araçları, teknikleri ve prosedürleri inceleyerek önemli saha deneyimlerine sahip olmuşlardır. Biz VMİ Danışmanlık olarak kendimizi siber güvenlik, bilgi yönetimi, bilgi güvenliği ve entegre raporlama alalında saha danışmanı olarak görüyor sizlerle birlikte çalışarak deneyimlerimizi ekiplerinize aktarıyoruz.

Yerli ve Milli Siber Güvenlik Teknolojileri ve Yazılım Çalışmaları Çözümleri Geliştirmenin Önemi

Biz şirket olarak yerli ve milli olmaya önem veriyoruz. Bu alanda gurur duyulacak hizmetleri olan Savunma Sanayii Müşteşarlığı'na bağlı olan çeşitli şirketlerin çalışmalarını takdir ediyoruz. Örnek verecek siber güvenlik alanında danışmanlık ve uygulama çalışmaları yapan Aselsan, STM, SFM, Havelsan gibi yerli ve milli şirketlerimiz var. Elbette başta ilgili bakanlık olmak üzere BTK, TÜBİTAK gibi kurumlarımızda elinden geleni yapıyor. Yerli ve milli bir siber güvenlik şirketi olan VMİ Danışmanlık, sahada gördüğü derin tehditleri, insanların davranış biçimlerini, iş yapma modellerini, güvenlik seviyelerini, işletmelerin, kritik altyapılarını, dünyadaki ve Türkiye’deki ulusal veya uluslararası mevzuatları çalıştığı kurumların sürekli güvenlik çözümleri için siber güvenlik danışmanlık hizmetlerine dönüştürüyor. Dijital tehditler yanında kurumların en zayıf noktası olan çalışan zafiyetleri konusunda da çok özel çalışmalar yapan şirketimiz kapsamlı bir siber güvenlik danışmanlığı portföyüne sahiptir. Bizler Bilgi Çağında gelişen karmaşık siber tehditlerle mücadele konusunda iş sürekliliği kapsamında çok özel çalışmalar üretmekteyiz.

Siber Güvenlik Danışmanlığı Hizmetlerinde Dikkat Edilmesi Gereken Bir Konu: Güvenli Sistem Yoktur

Kurumlarımızın şunu bilmesini isteriz. Güvenli sistem yoktur. Her alanda şüpheci davranarak gelişen siber tehditlere karşı uyanık olmalıyız. Ülkemizin siber güvenliği sadece kamuya ait bir alan değildir. Şirketlerimizin, vakıflarımızın, derneklerimizin hata vatandaşlarımızın bilgi güvenliği de siber güvenlik çalışmalarının kapsamı içinde olmalıdır. Ne yazık ki siber saldırganlar bir adım ileride siber suçlular yüzlerce büyük şirketin kullandığı yazılımlara arka kapı bırakıyor. Ülkeler, şirketler bilgi güvenliği için mücadele ediyor bu mücadelede sizlerle birlikte olmaktan onur duyarız.

Siber Saldırganlar Aile Mahremiyeti ve İtibarımızı Hedefliyor

Siber saldırganlar sadece bilgisayarlarımızı işyerlerimizi değil artık ev araçlarımızı evde kullandığımız cihazları da hedefliyorlar. Oyun konsolları, routerlar, Wifi cihazları, akıllı TV’ler gibi cihazları hedefleyen siber saldırganlar kırdıkları güvenlik sistemleri ile maalesef aile mahremiyetimizi de ihlal ediyorlar.

Biz VMİ Danışmanlık olarak Siber Güvenlik Danışmanlık hizmetlerinde bilinç oluşturulması için, ülkemizin siber güvenlik kültürünün oluşumuna katkı sağlamak istiyoruz. İşte bu nedenle üniversitelerimizde, liselerimizde, kamu kuruluşlarında konferanslara, seminerlere katkı sağlamaya çalışıyoruz. Ne yazık ki siber saldırganlar çocuklarımızı da hedeflemiş durumda bilgisayar oyunlarına sızan siber saldırganlar oyunları hackleyerek zararlı yazılımları ekliyorlar. Bunun farkına varmayan çocuklar zararlı yazılımların hedefi oluyorlar ve farkında olmadan DDoS saldırılarına aracılık ediyorlar. İşte tüm bunlar nedeniyle bilgi ve deneyim paylaşımına önem veren VMİ, bilgi güvenliği konusunda bilgi alışverişinde bulunmayı ülkemize hizmet için önemli bir araç olarak görüyor.

Son Yazılar

Hepsini Gör

VERBİS'e kayıt süresi uzatılacak mı?

VERBİS'e kayıt süresi uzatılacak mı? Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, KVKK'ya hem yurt içi hem de yurt dışı olmak üzere toplam 4 bin 839 ihbar ve şikayet başvurusu

bottom of page