top of page
  • Haber24 / Osman Bolat

Bilgi Güvenliği, Siber Güvenlik Kavramı Şekil Degiştiriyor


Türkiye İçin Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik Tehdidi

Bilgi güvenliği konusunda Haber24'e değerlendirmelerde bulunan Bilgi Güvenliği Danışmanı Osman Bolat, Avrupa Komisyonu tarafından 6 Temmuz 2016 Brüksel'de alınan siber güvenlik kararlarına ve bu konudaki çalışmalara değindi. 15 Temmuz darbe girişimi için öncelikle bilgi güvenliği açısından değil Türkiye Cumhuriyeti'nin mülkü ve rejiminin güvenliği açısından bakılması gerektiğini belirtti.

Güvenlik Kavramı Bilgi Güvenliğiyle Şekil Değiştiriyor

Bilgi güvenliği danışmanı Osman Bolat, Avrupa Birliği'nde gelişen bilgi güvenliği çalışmalarını anlattı. 15 Temmuz darbe girişimini de sorduğumuz Bolat çarpıcı açıklamalarda bulundu. Güvenlik kavramının; fiziksel ve çevresel güvenlik, insan güvenliği, haberleşme ve iletişim güvenliği, altyapı güvenliği, ağ güvenliği şeklinde geniş bir çerçeve oluşturduğunu belirten Osman Bolat: “Bilgi bugün bir değer, ticari bir meta ise ki öyledir, onun korunması birincil derecede önemlidir. Bu nedenle bilgi güvenliği, siber güvenlik ve sistem güvenliği gibi kavramların üst tanımlaması olmuştur, ama ülkemizde bugün için bilgi güvenliği, siber güvenlik zafiyeti yanında üzülerek söylüyorum mülk ve rejim güvenliği sorunu vardır.” dedi.

15 Temmuz Darbe Girişimini Bilgi Güvenliği Açısından Değil Mülkün Güvenliği Açışından Değerlendirmek Gerekir!

15 Temmuz darbe girişimine değinen Osman Bolat "Adına FETÖ/PDY denen bu garabet şebeke ne yazık ki Türkiye'yi, Türkiye'nin kurumlarını ve Türkiye'nin kurumsal imajını ayaklar altına alarak, devletimizin geleceği için büyük bir tehdit oluşturmuştur. Askeri, darbe yapmayı deneyecek kadar kendinden geçmiş bu örgütün olduğu yerde sadece bilgi güvenliği değil mülkün güvenliği de tehlikededir, o mülk Türkiye Cumhuriyeti'dir. Öncelikli amaç devletimizin mülkünü ve rejimini bu FETÖ'cü yapıdan korumak olmalıdır. Bunların oluşturduğu Bilgi Güvenliği zafiyeti en az 30 yıl devam edecek bir zafiyettir. Bu durum sonuçları açısından ve Türkiye'nin geleceği açısından berbat sonuçlar doğuracaktır. Bu şebeke ile mücadele Türkiye'nin beka meselesidir. Topyekûn mücadeleyi gerektirir."

Avrupa Komisyonu Bilgi Güvenliği Siber Güvenlik Çalışmaları

Bilgi güvenliği konusunda dünyadaki çalışmalara dikkat çeken Osman Bolat: “Bu konuda çalışan mühendisler, müfettişler, denetçiler, uzmanlar, danışmanlar büyük bir sektör oluşturuyor. Avrupa Komisyonu bugünlerde, bilgi güvenliği ile ilgili yönergeleri kabul etti. İnternet üzerindeki siber güvenlik tedbirlerini arttırmaya yönelik yeni bir anlaşmayı imzaladı. Gördüğümüz kadarıyla kritik altyapı unsurları olan kurumların korunması öncelikli hedef olarak görülüyor. Avrupa Birliği aslında bir sonraki adımda üye ülkelerin işletmelerine yönelik siber güvenlik tedbirleri konusundaki kapasitesini artırmayı da hedefliyor. Anladığımız kadarıyla yeni kurulan Avrupa Siber Güvenlik Teşkilatı ve siber güvenlik şirketleri aracılığı ile bu çalışma koordineli bir şekilde yürütülecek” dedi.

39 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

VERBİS'e kayıt süresi uzatılacak mı?

VERBİS'e kayıt süresi uzatılacak mı? Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, KVKK'ya hem yurt içi hem de yurt dışı olmak üzere toplam 4 bin 839 ihbar ve şikayet başvurusu

bottom of page