top of page
  • Basın Bülteni-IBM Security

IBM Watson Siber Güvenlik ve Kognitif Güvenlik Operasyonları Merkezi


IBM Security (NYSE: IBM), kognitif güvenlik operasyonları merkezlerini (SOC) desteklemek üzere tasarlanan ilk zenginleştirilmiş istihbarat teknolojisi Watson SiberGüvenlik çözümünü hayata geçirdi. Son bir yılda bir milyonun üzerinde güvenlikbelgesini kullanarak siber güvenlik diliyle ilgili olarak eğitilen Watson, artık güvenlikanalistlerine daha önce modern güvenlik araçlarının erişemediği binlerce araştırma raporunu ayrıştırma konusunda yardımcı olabilecek.

IBM araştırmalarına göre güvenlik ekipleri günde ortalama 20 binin üzerinde güvenlik olayını gözden geçiriyor. Yanlış alarmlar ise yılda 20 bin saat kaybettiriyor[1]. Gelecek 5 yılda güvenlik olaylarının ikiye katlanması beklenirken, dünya genelinde artan düzenlemelere uyum sağlama kaygısı da göz önüne alındığında güvenlik operasyonları merkezlerinde kognitif teknolojilerin önemi daha da artıyor[2]. IBM’in kognitif çağda siber güvenlik konusunda yaptığı araştırmaya göre güvenlik uzmanlarının yalnızca yüzde 7’si kognitif araçları kullandığını belirtirken, gelecek 2-3 yıl içinde bu kullanım oranının üçe katlanması öngörülüyor[3].

IBM Kognitif Güvenlik Operasyonları Merkezi benzersiz çözümler geliştiriyor

Watson for Cyber Security (Siber Güvenlik için Watson), gelişmiş kognitif teknolojilerle güvenlik operasyonlarını bir araya getirerek uçtan uca tüm tehditlere müdahale edebilme yeteneğiyle IBM'in yeni Kognitif Güvenlik Operasyonları Merkezi platformu ile bütünleştirilecek. Watson'ın siber güvenlik öngörülerinden ilk yararlanan araç olma özelliği taşıyan ve IBM Security App Exchange kapsamında yeni bir uygulama olarak yerleştirilen IBM QRadar Advisor with Watson ise bu platformun en önemli bölümünü oluşturuyor. QRadar Advisor, güvenlikle ilgili tüm kaynakları Watson'ın doğal dil işleme yeteneğiyle QRadar'ın tehdit istihbaratı ve güvenlik olayı verileri arasında ilişkilendirerek olası tehditlerin araştırılmasına yardımcı oluyor ve haftalar sürebilen siber güvenlikaraştırmalarını birkaç dakikaya indirebiliyor. Bu yeni uygulama güvenlik analistlerinin güvenlik olaylarıyla ilgili araştırmalarını zenginleştirmek için hâlihazırda Avnet, University of New Brunswick, Sogeti ve Sopra Steria başta olmak üzere 40 iş ortağının güvenlikoperasyonlarını destekliyor.

Güvenlik olaylarında artış devam ederken, IBM, ayda 1 trilyonun üzerinde güvenlikolayını yöneten X-Force Command Center ağında kognitif araçları getirmek için inovasyona yatırımlarını sürdürüyor. IBM Managed Security Services üyeleriyle etkileşim için kullanılmakta olan Watson destekli Chatbot özelliği de buluşlardan biri olarak dikkat çekiyor. Buna ek olarak kod adı Havyn olan ve güvenlik analistlerinden doğal dilde gelen konuşmalara ve sözlü komutlara yanıt vermek üzere Watson sohbet teknolojisinden yararlanan ses destekli bir güvenlik asistanı konusunda araştırma projesini sürdürüyor. IBM, paketli tüketim ürünleri, perakende, bankacılık ve eğitim de dâhil pek çok sektörden iş ortakları için son 5 yıldır kurduğu 300'ü aşkın güvenlik operasyonu merkezi ile güvenlik olaylarıyla mücadeleyi destekliyor.

IBM Security Geliştirme ve Teknoloji Başkan Yardımcısı Denis Kennelly bu konuda inovatif çalışmalara dikkat çekiyor: “Siber suçluların ve yeni nesil tehditlerin artış göstermesi karşısında bir avantaj yakalamak isteyen iş ortaklarımızın yardımına Kognitif Güvenlik Operasyonları Merkezi koşuyor. Watson Siber Güvenlik yatırımlarımızla bir yıldan kısa bir sürede birden çok inovasyonu hayata geçirdik. İnsan ve makine zekasının kendine has yeteneklerinin bir araya getirilmesiyle gelişmiş siber suçlara karşı mücadelede yeni bir dönemi başlayacak”.

Detaylı bilgi için:

  • Watson Siber Güvenlik ve Kognitif Güvenlik Operasyonları Merkezi hakkında daha fazla bilgi için lütfen http://www-03.ibm.com/security/cognitive adresini ziyaret edin.

  • Watson Siber Güvenlik ve Kognitif Güvenlik Operasyonları Merkezi ile ilgili videoları ve ek kamera görüntülerine linkten ulaşabilirsiniz:

http://ibm.newsmarket.com/Global/Latest-News/ibm-delivers-watson-for-cyber-security-to-power-cognitive-security-operations-centers/s/27b21670-d4c9-4177-ba8f-d64203678aea adresinden yükleyebilir.

IBM Security Hakkında

IBM Security, en gelişmiş ve entegre kurumsal güvenlik ürünleri ve hizmetleri portföylerinden birini sunmaktadır. Tüm dünyada tanınan IBM X-Force® araştırmaları tarafından desteklenen bu portföy, kuruluşların riski etkin biçimde yönetmesine ve gelişmekte olan tehditlerden korunmasına olanak sağlamaktadır. IBM, güvenlik alanında dünyanın en büyük araştırma, geliştirme ve hizmet sağlama organizasyonlarından birini işletmektedir, 130'dan fazla ülkede her gün 35 milyar güvenlik olayını izlemektedir ve 3.000'den fazla güvenlik patentine sahiptir. Daha fazla bilgi için lütfen www.ibm.com/security adresini ziyaret edin, Twitter'da @IBMSecurity kullanıcısını takip edin ya da IBM Security Intelligence web günlüğünü ziyaret edin.

IBM Hakkında:

IBM, merkezi Armonk, New York'ta bulunan dünyanın en büyük teknoloji ve danışmanlık şirketidir. 170'i aşkın ülkede faaliyet gösteren IBM, işletmelerin, kamu ve sivil kuruluşların sorunlarına çözüm bulmaktadır. IBM, 1938'den beri Türkiye'de faaliyet göstermektedir. IBM'in 2016 yılsonu itibariyle cirosu 79,9 Milyar $'dır.

İnovasyon, IBM'in stratejisinin kalbidir. Şirket, yazılım, donanım ve geniş bir yelpazede altyapı, bulut ve danışmanlık hizmetlerini geliştirmekte ve sunmaktadır. IBM çalışanları, şirketin iş danışmanlığı, teknoloji ve AR-GE uzmanlığını kullanarak dünyanın dört bir tarafındaki müşterilerle birlikte daha akıllı bir dünya oluşturmak için çalışmaktadır.

46 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

VERBİS'e kayıt süresi uzatılacak mı?

VERBİS'e kayıt süresi uzatılacak mı? Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, KVKK'ya hem yurt içi hem de yurt dışı olmak üzere toplam 4 bin 839 ihbar ve şikayet başvurusu

bottom of page